TRADYCYJNA DOMOWA RECEPTURA
„Nalewki Staropolskie” tworzymy zgodnie z wielowiekowymi recepturami.
Owoce z najstarszych odmian, pochodzące z naturalnych upraw z małych wiejskich sadów, łączone z najlepszymi rodzajami spirytusu.
Nalewki produkowane są metodą domową, całkowicie ręczną. Nie używamy konserwantów, ulepszaczy smakowych, barwników oraz jakichkolwiek środków chemicznych.
Smak nalewek wzbogacany jest aromatycznymi przyprawami takimi jak świeże owoce jałowca, rodzynki, wanilia, cynamon w laskach, migdały, goździki, plastry miodu, skórka pomarańczowa i cytrynowa, świeży imbir, kora dębu, wnętrza skorupek orzechów włoskich, świeże pędy sosen.
„Nalewki Staropolskie” początkowo dojrzewają na słońcu, które wydobywa z owoców cały bukiet najwspanialszych aromatów i smaków, a następnie, przez co najmniej kilkanaście miesięcy leżakują w głębokich piwnicach w szklanych gąsiorach i dębowych beczkach.
Po upływie pełnego okresu leżakowania, nalewki poddawane są filtracji i rozlewane do butelek.
Poszczególne ich rodzaje są wytwarzane w krótkich seriach.
•WIŚNIOWA TRADYCYJNA - Intensywna rubinowa barwa, niepowtarzalny smak z lekką nutą pestkową.
•WIŚNIOWA MIODOWA - Rubinowo - śliwkowa barwa
z długim smakiem przedniego miodu wrzosowego.
•POMARAŃCZOWO – KAWOWA - Zaskakujący bogaty i delikatny
harmonijny smak otulony lekką mgiełką amaretto.
•CZTERY PORY ROKU Z PĘDAMI SOSNY - Cztery razy zaskoczenie z subtelnym zapachem nasłonecznionych sosnowych lasów Puszczy Kampinoskiej.
•IMBIRÓWKA STRYJA DIONIZEGO Świeży imbir, cytryna, miód akacjowy to trzy różne smaki, aromaty skomponowane w jedną harmonijną całość z zaskakującym finałem.
•ŚLIWKOWA WIŚNIOWA - Pełny, dojrzały bukiet wędzonych śliwek z szlachetnym rodzajem wiśni w tle wzbogaconym nutą pestkową.
•WIŚNIOWA POMARAŃCZOWA- Rzadka odmiana wiśni sokowych dopełniona smakiem świeżych pomarańczy z lekką.